Lunch
Poniżej zamieszczamy przykładowe wersje menu, które mogą podlegać modyfikacjom na życzenie klienta.
Lunch – WERSJA I
Kanapki dekoracyjne na bagietce i ciemnym pieczywie:
z łososiem
z kurczakiem i ananasem
z pasztetem
z wędliną
z mięsem pieczonym
z pastami ziołowo-serowymi
Sałatki:
Z serem feta, oliwkami, sałatą lodową, cząstkami świeżo krojonego pomidora i ogórka zielonego
Z kurczakiem pieczonym, sałatą rzymską oraz kawałkami pomidorów i papryki z sosem cesar
Mix sałat z mandarynkami, prażonymi pestkami słonecznika i malinowym vinegrettem
Danie gorące w kokilce:
Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym
Zupa węgierska + bagietka
Deser:
Ciasta domowe
Świeżo krojone owoce
Napoje:
Kawa, herbata w torebkach
+dodatki: mleko, cukier, cytryna
Woda, soki
Lunch – WERSJA II
Sałatki:
Z serem feta, oliwkami, sałatą lodową, cząstkami świeżo krojonego pomidora i ogórka zielonego
Z kurczakiem pieczonym, sałatą rzymską oraz kawałkami pomidorów i papryki z sosem cesar
Mix sałat z mandarynkami, prażonymi pestkami słonecznika i malinowym vinegrettem
Tuńczykowa z pomidorami, ciemnymi oliwkami i ciętymi plastrami czerwonej cebuli
Dania gorące:
Zupa – Krem z włoszczyzny z groszkiem ptysiowym
Kurczak grillowany w sosie curry
Schab w jarzynkach
Dorsz pieczony na pierzynce z pora
Makaron pene Neapolitana ze świeżą bazylią, szpinakiem i oliwkami
Pierogi z kapustą i grzybami
Dodatki:
Ziemniaki opiekane z ziołami
Kluski śląskie
Warzywa gotowane na parze
Desery:
Ciasta domowe
Świeżo krojone owoce
Napoje:
Kawa, herbata w torebkach
+dodatki: mleko, cukier, cytryna
Soki, woda
Lunch – WERSJA III
Przystawki zimne:
Ryby wędzone z cytryną na sałatach
Rolada drobiowo cielęca pod delikatną glazurką
Mięsa pieczone i pasztety domowe
Roladki z bakłażana z serem feta zawijane z podsmażoną szynką
Warzywa grillowane
Sałatki:
Z serem feta, oliwkami, sałatą lodową, cząstkami świeżo krojonego pomidora i ogórka zielonego
Z kurczakiem pieczonym, sałatą rzymską oraz kawałkami pomidorów i papryki z sosem cesar
Mix sałat z mandarynkami, prażonymi pestkami słonecznika i malinowym vinegrettem
Tuńczykowa z pomidorami, ciemnymi oliwkami i ciętymi plastrami czerwonej cebuli
Dania gorące:
Zupa – Krem z włoszczyzny z groszkiem ptysiowym
Kurczak grillowany w sosie curry
Schab w jarzynkach
Dorsz pieczony na pierzynce z pora
Makaron pene Neapolitana ze świeżą bazylią, szpinakiem i oliwkami
Pierogi z kapustą i grzybami
Dodatki:
Ziemniaki opiekane z ziołami
Kluski śląskie
Warzywa gotowane na parze
Desery:
Ciasta domowe
Świeżo krojone owoce
Napoje:
Kawa, herbata w torebkach
+dodatki: mleko, cukier, cytryna
Soki, woda