Lunch

Poniżej zamieszczamy przykładowe wersje menu, które mogą podlegać modyfikacjom na życzenie klienta.

Lunch – WERSJA I

Kanapki dekoracyjne na bagietce i ciemnym pieczywie:

z łososiem

z kurczakiem i ananasem

z pasztetem

z wędliną

z mięsem pieczonym

z pastami ziołowo-serowymi

Sałatki:

Z serem feta, oliwkami, sałatą lodową, cząstkami świeżo krojonego pomidora i ogórka zielonego

Z kurczakiem pieczonym, sałatą rzymską oraz kawałkami pomidorów i papryki z sosem cesar

Mix sałat z mandarynkami, prażonymi pestkami słonecznika i malinowym vinegrettem


Danie gorące w kokilce:

Krem z białych warzyw z groszkiem ptysiowym

Zupa węgierska + bagietka


Deser:

Ciasta domowe

Świeżo krojone owoce


Napoje:

Kawa, herbata w torebkach

+dodatki: mleko, cukier, cytryna

Woda, soki

Lunch – WERSJA II

Sałatki:

Z serem feta, oliwkami, sałatą lodową, cząstkami świeżo krojonego pomidora i ogórka zielonego

Z kurczakiem pieczonym, sałatą rzymską oraz kawałkami pomidorów i papryki z sosem cesar

Mix sałat z mandarynkami, prażonymi pestkami słonecznika i malinowym vinegrettem

Tuńczykowa z pomidorami, ciemnymi oliwkami i ciętymi plastrami czerwonej cebuli

Dania gorące:

Zupa – Krem z włoszczyzny z groszkiem ptysiowym

Kurczak grillowany w sosie curry

Schab w jarzynkach

Dorsz pieczony na pierzynce z pora

Makaron pene Neapolitana ze świeżą bazylią, szpinakiem i oliwkami

Pierogi z kapustą i grzybami

Dodatki:

Ziemniaki opiekane z ziołami

Kluski śląskie

Warzywa gotowane na parze

Desery:

Ciasta domowe

Świeżo krojone owoce

Napoje:

Kawa, herbata w torebkach

+dodatki: mleko, cukier, cytryna

Soki, woda

Lunch – WERSJA III

 

Przystawki zimne:

Ryby wędzone z cytryną na sałatach

Rolada drobiowo cielęca pod delikatną glazurką

Mięsa pieczone i pasztety domowe

Roladki z bakłażana z serem feta zawijane z podsmażoną szynką

Warzywa grillowane

 

Sałatki:

Z serem feta, oliwkami, sałatą lodową, cząstkami świeżo krojonego pomidora i ogórka zielonego

Z kurczakiem pieczonym, sałatą rzymską oraz kawałkami pomidorów i papryki z sosem cesar

Mix sałat z mandarynkami, prażonymi pestkami słonecznika i malinowym vinegrettem

Tuńczykowa z pomidorami, ciemnymi oliwkami i ciętymi plastrami czerwonej cebuli

Dania gorące:

Zupa – Krem z włoszczyzny z groszkiem ptysiowym

Kurczak grillowany w sosie curry

Schab w jarzynkach

Dorsz pieczony na pierzynce z pora

Makaron pene Neapolitana ze świeżą bazylią, szpinakiem i oliwkami

Pierogi z kapustą i grzybami

Dodatki:

Ziemniaki opiekane z ziołami

Kluski śląskie

Warzywa gotowane na parze


Desery:

Ciasta domowe

Świeżo krojone owoce


Napoje:

Kawa, herbata w torebkach

+dodatki: mleko, cukier, cytryna

Soki, woda