Bankiet

Poniżej zamieszczamy przykładowe wersje menu, które mogą podlegać modyfikacjom na życzenie klienta.

 

Przystawki zimne:

Ryba w całości na postumencie

Łosoś marynowany z koprem i ziemniakami

Mini wrapy z tortilli zawijane z kurczakiem, ogórkiem zielonym, papryką i sałatami

Półmiski mięs pieczonych i pasztetów domowych z orzechami i śliwką

Pieczony mus z kaczki nadziewany szpinakiem

Faszerowane roladki z bakłażana zawijane w podsmażoną szynkę

Warzywa grillowane: papryka, bakłażan, cukinia

Sery pleśniowe i żółte dekorowane winogronami

 

Sałatki:

Z serem feta, oliwkami, sałatą lodową, cząstkami świeżo krojonego pomidora i ogórka zielonego

Z kurczakiem pieczonym, sałatą rzymską oraz kawałkami pomidorów i papryki z sosem cesar

Mix sałat z wędzonym łososiem, szpinakiem, orzechami, parmezanem i dressingiem czosnkowym

 

Dania gorące:

Krem z dyni z płatkami migdałów

Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym

Kaczka pieczona z jabłkami w sosie pomarańczowym

Łosoś pieczony

Makaron pene Neapolitana ze świeżą bazylią, szpinakiem i oliwkami

Pierogi z kapustą i grzybami

Tarta z warzywami

dodatki:

Ziemniaki opiekane z ziołami

Kluski śląskie

Kapusta modra

Warzywa gotowane na parze

 

Desery:

Ciasta domowe

Świeżo krojone owoce

Mus cytrynowy

Tiramisu

 

Napoje:

Kawa, herbata w torebkach

+dodatki: mleko, cukier, cytryna

Woda, soki