Bankiet
Poniżej zamieszczamy przykładowe wersje menu, które mogą podlegać modyfikacjom na życzenie klienta.
Przystawki zimne:
Ryba w całości na postumencie
Łosoś marynowany z koprem i ziemniakami
Mini wrapy z tortilli zawijane z kurczakiem, ogórkiem zielonym, papryką i sałatami
Półmiski mięs pieczonych i pasztetów domowych z orzechami i śliwką
Pieczony mus z kaczki nadziewany szpinakiem
Faszerowane roladki z bakłażana zawijane w podsmażoną szynkę
Warzywa grillowane: papryka, bakłażan, cukinia
Sery pleśniowe i żółte dekorowane winogronami
Sałatki:
Z serem feta, oliwkami, sałatą lodową, cząstkami świeżo krojonego pomidora i ogórka zielonego
Z kurczakiem pieczonym, sałatą rzymską oraz kawałkami pomidorów i papryki z sosem cesar
Mix sałat z wędzonym łososiem, szpinakiem, orzechami, parmezanem i dressingiem czosnkowym
Dania gorące:
Krem z dyni z płatkami migdałów
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
Kaczka pieczona z jabłkami w sosie pomarańczowym
Łosoś pieczony
Makaron pene Neapolitana ze świeżą bazylią, szpinakiem i oliwkami
Pierogi z kapustą i grzybami
Tarta z warzywami
dodatki:
Ziemniaki opiekane z ziołami
Kluski śląskie
Kapusta modra
Warzywa gotowane na parze
Desery:
Ciasta domowe
Świeżo krojone owoce
Mus cytrynowy
Tiramisu
Napoje:
Kawa, herbata w torebkach
+dodatki: mleko, cukier, cytryna
Woda, soki