Studniówka

Poniżej zamieszczamy przykładowe wersje menu, które mogą podlegać modyfikacjom na życzenie klienta.

Po polonezie dania gorące:

Zupa - Bulion z warzywami i makaronem

II Danie podawane przez kelnerów do stołu np:

Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem w sosie serowym

Ziemniaki opiekane z ziołami

Marchewka koktajlowa posypana migdałami

Bufet zimny: ogólnodostępny (uzupełniany do godziny 2:00)

Mini wrapy z tortilli zawijane z łososiem/kurczakiem/avocado, ogórkiem zielonym, papryką i sałatami

Mix rolad z łososia ze szpinakiem/ serem feta

Mięsa pieczone i pasztety domowe

Krojone plastry melona owinięte w szynką westfalską

Pomidory z mozzarellą i świeżą bazylią

Roladki z bakłażana z serem feta zawijane z podsmażaną szynką z suszonymi pomidorami

Warzywa grillowane: papryka, bakłażan, cukinia

Sery pleśniowe i żółte dekorowane winogronami

Dodatki: masło, pieczywo, sosy

Sałatki:

Z serem feta, oliwkami, sałatą lodową, cząstkami świeżo krojonego pomidora i ogórka zielonego

Z kurczakiem pieczonym, sałatą rzymską oraz kawałkami pomidorów i papryki z sosem cesar

Mix sałat z wędzonym łososiem, szpinakiem, orzechami, parmezanem i sosem czosnkowym

Dania gorące w podgrzewaczach:

Schab ze śliwką i dzikim ryżem

Makaron pene Neapolitana ze świeżą bazylią, szpinakiem i oliwkami

Pierożki:

Z kapustą i grzybami

Z mięsem

 

Dania gorące w kokilce: (Serwowane do stołów przez kelnerów o godzinie 1:00)

Strogonoff + bagietka

Żurek po staropolsku z białą kiełbasą i jajeczkiem

Desery:

Fontanna czekoladowa z owocami

Ciasta domowe: sernik, szarlotka, czekoladowe z wiśnią

Sałatka owocowa

Panna cotta z malinami

Ciasteczka bankietowe: faworki, mini pączki, ptysie

Napoje gorące:

Kawa, herbata w torebkach (bez ograniczeń)

Dodatki: mleko, cukier, cytryna

Na każdym ze stołów :

Napoje:

Woda, Soki „Hortex” (bez ograniczeń)

Coca-Cola (0,5 l na osobę)

Na życzenie organizatorów możliwość podania lampki szampana.