Studniówka
Poniżej zamieszczamy przykładowe wersje menu, które mogą podlegać modyfikacjom na życzenie klienta.
Po polonezie dania gorące:
Zupa - Bulion z warzywami i makaronem
II Danie podawane przez kelnerów do stołu np:
Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem w sosie serowym
Ziemniaki opiekane z ziołami
Marchewka koktajlowa posypana migdałami
Bufet zimny: ogólnodostępny (uzupełniany do godziny 2:00)
Mini wrapy z tortilli zawijane z łososiem/kurczakiem/avocado, ogórkiem zielonym, papryką i sałatami
Mix rolad z łososia ze szpinakiem/ serem feta
Mięsa pieczone i pasztety domowe
Krojone plastry melona owinięte w szynką westfalską
Pomidory z mozzarellą i świeżą bazylią
Roladki z bakłażana z serem feta zawijane z podsmażaną szynką z suszonymi pomidorami
Warzywa grillowane: papryka, bakłażan, cukinia
Sery pleśniowe i żółte dekorowane winogronami
Dodatki: masło, pieczywo, sosy
Sałatki:
Z serem feta, oliwkami, sałatą lodową, cząstkami świeżo krojonego pomidora i ogórka zielonego
Z kurczakiem pieczonym, sałatą rzymską oraz kawałkami pomidorów i papryki z sosem cesar
Mix sałat z wędzonym łososiem, szpinakiem, orzechami, parmezanem i sosem czosnkowym
Dania gorące w podgrzewaczach:
Schab ze śliwką i dzikim ryżem
Makaron pene Neapolitana ze świeżą bazylią, szpinakiem i oliwkami
Pierożki:
Z kapustą i grzybami
Z mięsem
Dania gorące w kokilce: (Serwowane do stołów przez kelnerów o godzinie 1:00)
Strogonoff + bagietka
Żurek po staropolsku z białą kiełbasą i jajeczkiem
Desery:
Fontanna czekoladowa z owocami
Ciasta domowe: sernik, szarlotka, czekoladowe z wiśnią
Sałatka owocowa
Panna cotta z malinami
Ciasteczka bankietowe: faworki, mini pączki, ptysie
Napoje gorące:
Kawa, herbata w torebkach (bez ograniczeń)
Dodatki: mleko, cukier, cytryna
Na każdym ze stołów :
Napoje:
Woda, Soki „Hortex” (bez ograniczeń)
Coca-Cola (0,5 l na osobę)
Na życzenie organizatorów możliwość podania lampki szampana.